Események arhívum

Megjelent a Kellék filozófiai folyóirat 68. száma

A lapszámban olvasható tanulmányok a midcult kortárs és történeti hagyományait vizsgálják. A lapszám felelős szerkesztői Virginás Andrea és Györgyjakab Izabella.

Megjelent a Kellék filozófiai folyóirat 67. száma

A lapszám Angi Istvánnak, a BBTE Magyar Filozófiai Intézet egykori esztétika professzorának és életművének állít emléket. A lapszám felelős szerkesztője Gregus Zoltán.

Napvilágott látott a Műhely-sorozat 40. kötete

A Pro Philosophia kiadó gondozásában látott napvilágot a Szigeti Attila és Ungvári Zrínyi Imre által szerkesztett Komplexitás a természetben és a társadalomban című konferenciakötet.

Nemsokára megjelenik a 64. Kellék-szám

Nemsokára napvilágot lát a politikai utópiák témakörének szentelt szám. A Kellék 64. számát Mester Béla és Tillmann Ármin szerkesztette.

Napvilágott látott a Műhely-sorozat 37. kötete

A Pro Philosophia kiadó gondozásában, az elmúlt év utolsó napjaiban látott napvilágot Fám Erika Viszontképek a filmben című munkája.

Megjelent a Kellék filozófiai folyóirat 63. száma

A 63. Kellék-szám a képelméletek és a képfilozófiák kérdésköréről nyújt áttekintést. A lapszám felelős szerkesztője Fám Erika.

Megjelent a Kellék filozófiai folyóirat 62. száma

A Kellék 62. számát az esztétika és politika tematikájának szenteltük. A lapszám felelős szerkesztői Gregus Zoltán és Weiss János.

A Kellék folyóirat 61. számának lapszám-bemutatója

A Politikatörténeti Intézet által szervezett Kritikai héten lesz bemutatva a Kellék folyóiratunk 61. száma. A jelenlévő szerzőkkel Bakcsi Botond, a lap felelős szerkesztője beszélget.

Megjelent a Kellék filozófiai folyóirat 61. száma

A Kellék 61. számát a populizmus tematikájának szenteltük. A lapszám felelős szerkesztője Bakcsi Botond.

Megjelent a Kellék filozófiai folyóirat 60. száma

A Dienes Valéria filozófiájának szentelt Valóság – mozdulat – gondolat tematikájú lapszám felelős szerkesztője Balogh Brigitta és Mester Béla.

Megjelent a Kellék filozófiai folyóirat 59. száma

A Kellék filozófiai folyóirat 59. száma, tematikája a (poszt)munka. A lapszám felelős szerkesztője Szigeti Attila.

Megjelent a Kellék filozófiai folyóirat 58. száma

A Kellék filozófiai folyóirat 58. száma, tematikája a moralitás és a kommunikáció. Az Ernst Tugendhat munkásságába is betekintést nyújtó lapszámot Balogh Brigitta és Weiss János szerkesztették.

Megjelent a Kellék filozófiai folyóirat 57. száma

A Kellék filozófiai folyóirat 57. száma multikulturalizmus problematikáját járja körül, szerkesztői Demeter M. Attila és Ilyés Szilárd.

Megjelent a Kellék filozófiai folyóirat 56. száma

A film fenomenológiájával és az új román film esztétikájával foglalkozó 56. Kellék-szám immár teljes terjedelmében hozzáférhető itt a honlapon.